Prevzemite nadzor nad obveznostmi

October 28, 2021 Ana Mohar No comments exist

Nabor aktivnosti in nalog, s katerimi se dnevno srečujemo, nas lahko spravlja v stres. Kdo se še ni znašel v precepu, ko je imel toliko dela, da sploh ni vedel, kje začeti? Ne le to, seznam možnih dejavnosti nam zavzema toliko miselnih kapacitet, da se je včasih težko osredotočiti na eno samo, ker nas skrbi, da bi kaj pozabili. Ta članek vam bo pomagal, da prevzamete nadzor nad svojimi aktivnostmi.

Rešitev je nadzor s sistemom MSTime

Nadzor s sistemom MSTime je sistem upravljanja s časom s pomočjo orodja Outlook. V tem je tudi njegova velika prednost, saj je Outlook v veliki večini podjetij standard. Kako začeti?

Prvi korak prevzema nadzora je zabeleževanje. Vse aktivnosti, ki jih morate izvesti, zabeležite. S tem se misli “znebite”, obenem pa jo “shranite” na varno. Pozabili je ne boste, saj je zapisana, in ko bo za vas primeren trenutek, jo boste tudi izvedli.

Izbor prednostnih nalog

Drugi korak upravljanja z aktivnostmi je izbor prednostnih nalog. MSTime sistem s seznamom aktivnosti upravlja na tak način, da se ob minevanju časa počutimo dobro, ker vemo, da delamo tisto, kar je za nas najbolj pomembno. To pomeni, da točno vem, katere so moje naslednje najbolj pomembne aktivnosti.

Zavedanje glavnih najbolj pomembnih aktivnosti mi omogoča, da se umirim, saj je moja naloga zdaj lažja – na urniku moram poiskati čas le za te prioritete, ne pa za vse aktivnosti, ki jih imam na seznamu. Morda zveni poenostavljeno, vendar je zapisanemu vedno lažje slediti kot mislim. S tem, ko imam vse aktivnosti preštete in zapisane, sprostim miselne kapacitete za nove ideje in zahtevnejše delo. Poleg tega lahko manj pomembne aktivnosti s samozavestjo odložim, delegiram ali odpovem.

Pozitivne posledice povečanega nadzora nad aktivnostmi

Sistem MSTime nas nauči odgovorno ravnati s časom, kar ima za posledico občutek večjega nadzora nad aktivnostmi in dober pregled celotne slike. To povzroča večjo sproščenost in umirjenost, s tem pa boljše delo, saj se lažje osredotočimo na nalogo, s katero se v določenem trenutku ukvarjamo.

Trenutno ste morda še v situaciji, ko se vam stalno mudi. Vedite pa, da na svetu obstajajo tudi ljudje, ki jih minevanje časa prav nič ne vznemirja, saj imajo svoje aktivnosti usklajene z relativnim minevanjem časa. In ravno to lahko dosežete z uporabo sistema MSTime.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *